Snel naar
Inhoud

Heyde Hoeve varkensvlees

Heerlijk is Eerlijk

Onze varkens zijn voornamelijk van het Duroc ras. Dat levert mals, sappig en smaakvol varkensvlees op. Het Duroc varken kenmerkt zich door mooi gemarmerd vlees. Uit onderzoek blijkt dat consumenten een betere smaak en kwaliteit waarnemen van varkens van de Heyde Hoeve. Ook is het wetenschappelijk vastgesteld dat de malsheid van het varkensvlees kan worden toegeschreven aan het Duroc ras (bron: Blanchard 1995).

Essensor in Ede

Om de onderscheidende smaak en kwaliteit van het product vast te stellen is een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door een gespecialiseerd bureau (Essensor Ede). Het smaakpanel beoordeelde het Heyde Hoeve varkensvlees als smaakvoller met een betere geur en kleur en een goede bite.

Verkozen tot Beste varken van Nederland.

In oktober 2012 is het Heyde Hoeve varken tot het lekkerste varken van Nederland verkozen in een wedstrijd georganiseerd door Foodlog en Urgenda. Een smaakjury met culinair journalist Jeroen Thijssen (Trouw), Robert Jeurissen (restaurant Coco Pazzo in Houten) en Johan van Uden (slagerij Chateaubriand in Heemstede) koos uit de meest innovatieve inzendingen de lekkerste. Van Uden: “Het oordeel van de jury was unaniem. Als je het varkensvlees van de Heyde Hoeve in je mond steekt proef je het meteen. Sappig, goeie bite, goeie smaak.”

Duurzaamheidsscan van de Heyde Hoeve

Het Heyde Hoeve concept onderscheidt zich op duurzaamheid op de volgende thema's:

  • CO2 foodprint
  • Ammoniakuitstoot
  • Biodiversiteit
  • Dierenwelzijn
  • Groene stroom uit mest
  • Laag voerverbruik
  • Laag en verantwoord medicijngebruik